Concept

Consultancy

Host Access Solutions heeft al meer dan 15 jaar ervaring in het automatiseren van document- en communicatie processen. Onze consultants kunnen deskundig advies bieden in de vroege fasen van een project, zodat het ontwerp op zo efficiënt mogelijke wijze aan al uw zakelijke behoeften voldoet. Een brede kennis van niet alleen de software oplossingen, maar ook van de integratie ervan met uw bestaande infrastructuur en systemen, gecombineerd met een gedegen inzicht in wat belangrijk is voor het bedrijf vormen de basis voor het opstellen van een succesvolle project scope en implementatieplan.

Business vraagstukken vertalen naar oplossingen

Buiten de begeleiding van een implementatie richten onze consultants zich op het vertalen van business vraagstukken naar realistische oplossingen op zowel operationeel als strategisch niveau. In de afgelopen jaren hebben wij een grote diversiteit aan consultancy projecten gerealiseerd met variërende complexiteit en verschillende doorlooptijden. Om een indruk te geven vindt u hieronder enkele voorbeelden van uitgevoerde consultancy projecten:

  • In kaart brengen van eisen en wensen van business afdelingen voor het implementeren van een content management systeem 
  • Advies bij de selectie van een geschikt output management systeem en het uitvoeren van een pakketvergelijking
  • Adviseren van een management team omtrent trends en vernieuwingen in document technologie. Dit advies is de basis voor het investeringsbeleid in deze technologie
  • Uitwerken van een software oplossing voor het digitaal produceren en distribueren van vrachtbrieven voor een transport onderneming
  • Project management van een compleet implementatietraject van een content management systeem. Vanaf het opstellen van de requirements tot de daadwerkelijke implementatie en in gebruik name van het systeem

Duidelijke aanpak 

De consultancy opdrachten verlopen volgens een van te voren met de opdrachtgever overeengekomen plan van aanpak. Dit betekent duidelijkheid over de verwachtingen, doorlooptijden en kosten. In een intake gesprek worden de verwachtingen van de opdrachtgever uitgebreid in kaart gebracht en tot een gedetailleerde offerte met projectplan, mijlpalen, verwachte doorlooptijden en kosten verwerkt.

De resultaten worden in de vorm van een rapport aan de opdrachtgever overhandigd. Desgewenst kan een presentatie bij de opdrachtgever worden verzorgd met aansluitend een discussie ronde. Deze aanpak heeft de voorkeur als het gaat om het introduceren van een gemeenschappelijke terminologie, het genereren van awareness over een bepaalde probleemstelling of het creëren van draagvlak voor aanstaande verandering(en) binnen een organisatie.

Enkele van onze senior consultants zijn EDP gecertificeerd door Xplor International, een erkenning van hun ruime ervaring en uitgebreide vakkennis. Andere consultants hebben certificeringen van AIIM waaronder de ECMs certificering.

Wilt u weten wat onze consultants voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin wij samen met een van onze consultants de mogelijkheden met u bespreken.

Host Access Solutions B.V.|Lekstraat 1b, 7607 PN Almelo|Telefoon: +31 (0)546 898 232|E-mail: info@hostaccess.nl
© 2021 - Host Access Solutions